Glutenfri pandekager

Boghvedemelet giver rigtig lækker smag til denne pandekage

UDSTYR

Pande + palet + håndpisker + skål, vægt, kop/decilitermål til påfyldning af dejen, et fad til de færdige pandekager

TID

Når dejen er samlet skal den hvile 1 time – du kan også lave den dagen i forvejen og sætte den på køl.
Arbejdstid i alt ca 30 min.

ANTAL

Ca. 10 stk

Der er mange muligheder med disse pandekager
– bl.a kan opskriften med få justeringer bruges til Blinis
Du kan opskriften på dem længere nede på siden

Ingredienser
Glutenfri pandekager:

—————————————

  • 50 g boghvedemel
  • 50 g glutenfri havremel
  • 20 g birkes
  • 25 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 300 g mælk
  • fintrevet skal af en halv øko citron
  • smør til bagning

 

glutenfri-pandekager

Sådan gør du :

—————————————

1. Boghvedemel, havremel, birkes, sukker citronskal, salt og æg piskes godt sammen i en skål

2. Tilsæt mælken lidt efter lidt mens der piskes kraftig – brug evt en elektrisk håndpisker – dejen skal blive helt glat

3. Sæt dejen til at hvile en times tid på køkkenbordet eller hvis du laver den dagen i forvejen, så sættes den på køl.

4. Smelt lidt smør på en varm pande (sæt den på middelvarme)

5. Hæld ca 1 dl dej på og bag til pandekagen er gyldenbrun.

6. Vend pandekagerne med en palet når bagesiden har fået farve og bag dem færdige på den anden side. Husk at teste den første pandekage, for så kan du nå at tilsætte mere smag alt efter hvad du synes

OBS ! Rør jævnligt i dejen, da melet godt kan synke til bunds.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Creme Fraiche / Skyr / Ricotta / blandet med lidt vanilje, karamelsauce og drys med blåbær og lidt birkes

TIP !
Skulle der være nogle pandekager tilbage, så kan de opbevares i køleskabet op til 2-3 dage. De kan også fryses. Vil du have nogle gode fif til hvordan de genopvarmes?  – se vores tip til hvordan du kan gøre det her

Ingredienser
til ca.15 stk blinis:

—————————————

  • 150 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 1 æg – delt i hvide og æggeblomme
  • 300 g kærnemælk
  • smør til bagning

 

1. For at få luftige blinis skal æggeblommen piskes sammen melet, som er blandet sammen med bagepulver og salt.

2. Herefter tilsættes kærnemælken lidt efter lidt mens der piskes kraftig indtil dejen er helt glat.

3. Lad dejen hvile en times tid på køkkenbordet. Pisk den igen efter hviletiden.

4. Æggehviden piskes helt luftig og hvid. Den vendes forsigtigt i dejen lige inden bagning.

5. Hvis du har en blinispande er det nu den skal hives frem. Bag de små tykke pandekager på middelvarme indtil de er gyldenbrune på begge sider.

Se også opskrifter på